Nieuwe valhelmen voor Motorbrigade
14 Mar 2014, 22:00
foto
Directeur van Hi Jet, Jerrel van Embricqs, overhandigt de valhelmen aan minister Edward Belfort van Justitie en Politie. (Foto: René Gompers)


Hi Jet Helicopters heeft vanmiddag 26 valhelmen geschonken aan het ministerie van Justitie en Politie. De valhelmen zijn bestemd voor de Motorsurveillance Dienst (MSD). "We zijn erg blij en we hopen dat er nog meer komt", zei Edward Belfort, minister van Justitie en Politie bij ontvangst. De speciale helmen zijn overhandigd door Jerrel van Embricqs, directeur van Hi Jet.

"De helmen voldoen aan internationale standaarden voor de motorbrigade. Het heeft een jaar geduurd voordat de helmen zijn overhandigd, omdat ze nog niet van de juiste kleur waren voorzien", deelde Van Embricqs mee. De felgekleurde helmen vallen overdag direct op en kunnen 's avonds oplichten. De helmen zijn voorzien van speciale krasvrije vizieren om in elke weersomstandigheid goed zicht te garanderen. Er is extra bescherming aangebracht rond de halsstreek en de ingebouwde communicatiemiddelen zorgen voor sneller en veiliger contact.

Geste minister
Na het gebaar van Hi Jet deed Belfort zelf een sociale geste. Hij schonk een aantal sportartikelen aan Sportvereniging Goede Verwachting en Omgeving. De minister die regelmatig doneert aan de vereniging, heeft deze keer trofeeën, voetballen en slagballen aangeschaft. "Ik ondersteun deze meneer die de jeugd daar bezighoud met sport. Ik ben daar opgegroeid. Ik weet wat de kinderen meemaken en wat ze ontberen". De spullen zijn in ontvangst genomen door een zichtbaar blije Marius Koots, voorzitter van de sportvereniging.

De helmen gedoneerd door Hi-Jet kosten rond Euro 300 per stuk. Het zal niet blijven bij 26 helmen, zegt Van Embricqs. "We hebben met de politie al 17 jaren een relatie. Veiligheid is belangrijk voor ons." De helmen worden overhandigd wanneer de nieuwe motorfietsen zijn gearriveerd deelde Belfort mee. "Naast de 102 nieuwe auto's zijn er ook 15 motorfietsen aangeschaft. De MSD wil al tijdens de Avond Vierdaagse zichtbaar zijn met de nieuwe helmen, de nieuwe vesten en de nieuwe motoren."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May