Drie vrijgesproken in berovingszaak
15 Mar 2014, 01:00
foto


Earl H., Krishan H. en Chandrikapersad B. zijn in een berovingszaak vrijgesproken door rechter Marie Mettendaf. Zij werden verdacht van het roven van twee slijpmachines en drie kettingzagen. Krishan H. en Chandrikapersad B. zijn werknemers van de benadeelde. Het Openbaar Ministerie had onvoldoende bewijs in deze zaak.

Er werd een onderzoek ingesteld en geconstateerd dat deze zware en grote machines alleen in een voertuig over de weg verplaatst konden worden. Het bedrijf grenst aan de achterzijde aan een moerassig gedeelte. In eerste instantie werden Krishan H. en Chandrikapersad B. aangehouden. Later verklaarde Krishan H. dat Earl H. de machines weggebracht zou hebben. Daarna kwam hij terug op zijn verklaring en beweerde dat hij uit vrees voor de politie gelogen had.

Slecht onderzoek
Officier van justitie, Reshmi Rathipal, voerde aan dat het vermoeden bestaat dat Krishan H. en Chandrikapersad B. iets van de verdwijning van de machines afweten, maar dat dit niet bewezen kon worden. Er was op die bewuste dag veelvuldig telefonisch contact tussen beide. Krishan H. was eerder in vrijheid gesteld. Earl H. en Chandrikapersad B. hebben in hun laatste woord aangegeven dat zij onschuldig zijn.

Raadsman Frank Truideman merkte op dat er in deze zaak slecht onderzoek verricht is door de politie. Het onderzoek is door de benadeelde verricht en doorgespeeld aan de politie. Mettendaf vond het niet vreemd dat er geen bewijs is in deze zaak. De machines konden alleen via de hoofdweg afgevoerd worden en niemand heeft iets van gemerkt. “Er is geen bewijs, maar wel aanwijzingen”, stelde Mettendaf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May