Anderhalf jaar cel voor beroven vrouw op rivier
14 Mar 2014, 03:00
foto


Marciano M. verdwijnt voor anderhalf jaar achter de tralies onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij is door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van maandag veroordeeld voor het beroven van een passagier midden op de rivier op 13 maart van het afgelopen jaar. Hij pakte haar geld af. De vrouw zat in de boot en zou oversteken van Frans-Guyana naar Albina. Na de beroving voer hij terug naar het strand van Frans-Guyana en dumpte de vrouw daar.

De vrouw had het mobielnummer van Marciano M. Zij gaf dit aan de politie en zo kwam de verdachte in beeld. Advocaat Hesdey Derby voerde in zijn pleidooi aan dat zijn cliënt vanaf het begin ontkent, maar dat de getuigen bezwarende verklaringen tegen hem aflegden. Ook hield de raadsman voor dat de veroordeelde aangaf dat hij mot had met de agent die zijn proces-verbaal had opgemaakt. Hierdoor zou hij de zaak voor hem bezwaard hebben. Derby vroeg om strafvermindering en voegde eraan toe dat zijn cliënt elf kinderen te verzorgen heeft.

Officier van Justitie, Reshmi Rathipal, benadrukte dat zij het proces-verbaal een onafhankelijk stuk vindt. Daarnaast voerde zij aan dat de benadeelde Marciano M. positief heeft herkend en zijn mobielnummer bij haar had. Ook een neefje van de veroordeelde had een aangifte bij de politie tegen hem gedaan voor mishandeling. Het neefje zou mishandeld zijn door hem, omdat hij 50 Euro gestolen had van de veroordeelde. Dit geld kwam van de beroving die Marciano M. gepleegd had op de rivier. Volgens Rathipal zijn er meerdere bewijzen dan alleen het proces-verbaal. Zij had anderhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest geëist tegen Marciano M.

Mettendaf achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij merkte op dat iemand de politie getipt had en aangaf dat Marciano M. daadwerkelijk de benadeelde had opgehaald. “Dit is een zeer ernstig feit. Iemand die jou vertrouwd heeft, heb je zoiets aangedaan. Bovendien doe je dat midden op de rivier en laat je haar aan haar lot over. De benadeelde gilde om hulp en iemand die dat hoorde, schoot haar te hulp. Ik zie geen reden om af te wijken van de eis van de officier”, stelde Mettendaf.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May