Licht in de tunnel voor de Esther Stichting
12 Mar 2014, 20:00
foto
De personeelsbond van de Esther Stichting is ontvangen door minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.


De problemen bij de Esther Stichting worden aangepakt. Vandaag heeft de voorzitter van de bond bij de Esther Stichting, Murwin Leeflang, een onderhoud gehad met de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Alice Amafo. Bij dit gesprek zijn oplossingsmodellen besproken.

De bond wil twee kwesties alvast opgelost hebben. Het gaat om het aantrekken van personeel en het invullen van de functie van directeur bij de Esther Stichting. Na overleg tussen bond en minister enerzijds en minister en vicepresident anderzijds, is overeengekomen dat er verplegingspersoneel voor de stichting is aangetrokken. Deze personen zijn al ingezet.

Over de directeursfunctie zegt de minister dat de regering zich nog steeds buigt over de invulling ervan. Een ingestelde commissie zal de problemen bij de Esther stichting inventariseren. De commissie zal binnen zes weken een rapport moeten presenteren aan de minister. Dit rapport zal na goedkeuring van partijen als leidraad dienen voor de nieuw aan te stellen directeur.

“We hebben er allemaal baat bij als er rust binnen de instelling is”, zegt Amafo. “Vooral als we letten op de doelgroep. Ik ben doordrongen van de problemen bij de Stichting en wil samen met het stichtingsbestuur, de vakbond en het personeel werken aan een duurzame oplossing.” De vakbond kon zich terugvinden in het plan van aanpak. Volgens Leeflang gelooft de bond dat de minister verbetering zal brengen binnen de instelling. “De problemen liggen er al een hele tijd en wij verwachten ook niet dat deze binnen een dag opgelost zullen worden”, aldus Leeflang.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May