Shaike Lights draagt Suriname uit op beurs in Duitsland
13 Mar 2014, 02:00
foto
De crew van Shaike Lights in Duitsland. Van links naar rechts: Shailendrasingh Ramtahalsingh, Jordi van Croonenborg, Shailesh Maikoe, Shaukanth Algoe, Shaike Maikoe, Marvin moestadjap en Shairesh Ramadhin.


Shaike Lights neemt voor de tweede keer deel aan de 'ProLight + Sound Musikmesse' in Frankfurt, Duitsland. Het gaat om 's wereld grootste beurs op het gebied van muziekinstrumenten, licht- en geluidstechnologie en diensten voor evenementen. Shaike Maikoe, oprichter van Shaike Lights heeft op het internationaal podium producten gelanceerd van het merk 'Shaike'.

De beurs is in 1980 voor het eerst gehouden in Frankfurt. De 'Musikmesse' was bedoeld om muzikale artiesten, producenten en instrumenten uit verschillende delen van de wereld bij elkaar te brengen. Vanaf 1995 is 'Prolight + Sound' toegevoegd om de nieuwste audiovisuele technologieën en organisatorische technieken te 'showen' en te verkopen. Dit evenement is dé ontmoetingsplaats voor theatermakers, licht- en podium ontwerpers, geluids- en montagestudio's, producenten en distributeurs van audiovisuele- en lichtproducten voor 'special effects'. Het blijkt dat Shaike Lights het enige bedrijf uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika is tussen de honderden andere deelnemers.

Droom in vervulling
"Wij gaan apparaten leveren die een sfeer helpen creëren", zegt Maikoe aan Starnieuws. "We hebben alvast de confettikanon om confetti op commando af te schieten, apparaten om licht en lichteffecten te maken en te controleren en een machine die mistwolken maakt."
Een droom van Maikoe gaat in vervulling om eigen producten aan de man te brengen.
"Ik heb licht gedaan voor grote artiesten zoals Amitabh Bachchan. Een andere droom ging in vervulling toen ik de lichtshow mocht doen tijdens Carifesta 11.

Maikoe heeft een technische opleiding op HBO-niveau genoten. De liefde voor licht en lichteffecten heeft hij vanaf zijn twaalfde ontwikkeld. "Ik heb op vele plaatsen gewerkt en heb de relaties in stand gehouden. Ik kan doen waar ik van houd. Ik ben nu de productie ingegaan, omdat ik wil blijven groeien. De relaties helpen daarbij, omdat ook zij aan het groeien zijn. Zo helpen we elkaar." De producten zijn van het merk 'Shaike' en ontworpen door Maikoe en zijn jongere broer Shailesh. De beurs duurt tot zaterdag. Er worden tienduizenden bezoekers verwacht. "Wij dragen Suriname ook uit door beelden van Carifesta 11 te laten zien", zegt Maikoe.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May