Bufaz-personeel wil niet op zolder weggestopt worden
13 Mar 2014, 00:00
foto
Ronald Hooghart, voorzitter CLO.


Het personeel van het Bureau Familierechtelijke Zaken (Bufaz) is niet van plan om zijn intrek te nemen op een zolder. Dit is wat het ministerie van Justitie en Politie aanbiedt voor huisvesting van deze dienst. Voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) zegt aan Starnieuws dat de situatie onveilig is. Het gaat om de zolder van het gebouw van Justitie en Politie op de hoek van de Henck Arron- en de Mirandastraat.

Hooghart heeft een brief geschreven naar directeur Inez Huijzen-Sedney van Justitie en Politie over deze kwestie. Hij benadrukt dat het personeel wil werken, maar volgens hem neemt het ministerie een loopje met de medewerkers. Hij beticht het ministerie van stiefmoederlijke behandeling. Dit wordt gesteld, omdat de zolder volgens hem niet bedoeld was om mensen te plaatsten voor uitvoering van hun taken.

De CLO stelt dat de veiligheid van de landsdienaren niet is gewaarborgd. Bij een eventuele brand zouden de mensen maar van één trap gebruik kunnen maken. "Hoe kan dan een minister die moet zorgen voor de veiligheid van het volk op deze manier omgaan met zijn medewerkers", vraagt Hooghart zich af. "U heeft als directeur het recht de werknemers op te roepen om als Assepoester het zoldertje te bezetten, maar wij willen als vakorganisatie geen deel zijn van onverantwoordelijke besluitvorming, vooral tegen de achtergrond van het Fiso-gebeuren, waar men tegenwoordig het een en ander in de schoenen van de CLO schuift", zegt Hooghart in de brief. De vakbondsleider deelt mee dat het niet alleen om de huisvesting gaat, maar er gebeurt ook niks aan de positie van de werknemers. Hooghart vindt dat minister Edward Belfort rancuneus is en daarom niks doet voor het personeel van Bufaz.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May