Penitentiaire ambtenaren krijgen bijscholing in Maryland
12 Mar 2014, 18:00
foto
De negen gevangenisbewakers die zijn bijgeschoold in Maryland, de Verenigde Staten. (Foto: Amerikaanse ambassade)


Negen Surinaamse gevangenisbewakers hebben in Maryland, de Verenigde Staten, deelgenomen aan een training over correctioneel gedrag, ‘overview of correctional management Study Tour.’ De training maakt deel uit van een lange termijn project dat gericht is op het versterken van het beheer en de beveiliging van de Surinaamse gevangenissen.

De training heeft plaatsgehad op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade en heeft geduurd van 03 tot 07 maart. De Surinaamse penitentiaire ambtenaren zijn bijgeschoold in algemene gevangenis controletechnieken, in verbeterde smokkelcontrole en effectievere toezichtmethoden.

“De opleiding van gevangenisbewaker is onderdeel van ons werk om het veiligheidsgevoel van de Surinaamse burger te verbeteren,” zegt de Amerikaanse ambassade in een verklaring. Dit project is gekoppeld aan de doelstellingen van de het Caribbean Basic Security Initiative, het programma waarmee de Verenigde Staten werkt met de landen van het Caribisch gebied om illegale handel te verminderen, de openbare veiligheid te verhogen en sociale rechtvaardigheid te bevorderen.

De opleiding is verzorgd door de Maryland Police and Correctional Training Commissions at the Central Maryland Correctional Facility in Sykesville, Maryland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May