Opbrengst boekenmarkt Unu Pikin voor jubileum-activiteiten
13 Mar 2014, 19:20
foto
Een eerdere boekenmarkt van Stichting Unu Pikin.


Stichting Unu Pikin wil dit jaar met de opbrengst van de boekenmarkt activiteiten in het jubileumjaar financieren. De stichting bestaat tien jaar en is van plan verschillende activiteiten te organiseren. De boekenmarkt wordt op vrijdag bij de sociale werkplaats gehouden. Er zijn boeken voor kinderen en volwassenen te koop. Met de opbrengst spaart Unu Pikin voor goede doelen, bijvoorbeeld de inrichting van een bibliotheek. Deze keer is de opbrengst voor de activiteiten van het jubileumjaar, zoals het kinderfeest en de meeloopdagen in de sociale werkplaats.

De eerste feestmaand november was voor kinderen, met de opening van een bibliotheek op de OS II Marowijne en het kinderfeest aan de De Boerbuitenweg.
De tweede feestmaand februari was voor jongeren. Leerlingen van Matoekoe en VSO Thomsonstraat hebben vier ochtenden in de werkplaats meegelopen. Samen met de medewerkers hebben zij bedjes, boxjes en stoeltjes opgeknapt voor een aantal tehuizen. Deze week zijn de laatste meubels geleverd. Zo hebben de mensen van Unu Pikin, samen met de jongeren van Matoekoe en de Thomsonschool de kinderen van het Lotjeshuis en de Huberstichting blij gemaakt.

Alle kinderboeken kosten SRD 2 per stuk, of het nou dikke leesboeken, spannende strips of prentenboeken zijn. Voor de kinderen is er een knutselactiviteit. Ook zijn er tijdschriften, romans, strips en informatieve boeken voor volwassenen te koop. En er worden nog wat dozen met ordners verkocht, die zijn overgebleven van de ophaaldagen van kantoorspullen.
Stichting Unu Pikin is een sociale werkplaats met een meubelafdeling en fietsenafdeling, waar mensen met een beperking werken en worden opgeleid.

De boekenmarkt wordt vrijdag 14 maart van 14.00 tot 17.00 uur aan De Boerbuitenweg 34 gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May