Gajadien uit kritiek op Rekenkamer over 'begrotingssloten'
11 Mar 2014, 15:27
foto


Minister Andy Rusland van Financiën heeft in een brief aan president Desi Bouterse geschreven dat er hiaten zijn in de rapportage en registratie van de begrotingsverantwoording die rechtgetrokken moeten worden. Dan alleen kan er een "getrouwe weergave zijn van het financieel beeld over 2010 en 2011". Op grond hiervan heeft de president de begrotingssloten, die al voor behandeling gereed werden gemaakt in De Nationale Assemblee, teruggenomen. "Dit geeft wederom aan de incompetentie van de regering", zegt assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) aan Starnieuws.

"Nog erger is het advies en de kanttekeningen van de Rekenkamer, zegt Gajadien, die vanaf de indiening van de sloten aangegeven heeft dat deze onvolledig zijn en vol fouten waren opgestuurd. "Het heeft mij daarom extra gehinderd dat de Rekenkamer zo oppervlakkig is ingegaan op deze sloten. Jammer vind ik dat de regering wederom niet op korte termijn verantwoording zal afleggen over haar beleid, terwijl het volk wil weten welke onregelmatigheden zich in deze periode hebben voor de gedaan", stelt het assembleelid.

Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP), voorzitter van de vaste commissie van Financiën, stelt tegenover Starnieuws dat er veel inhoudelijke vragen waren over de sloten. "Wij vonden vooral dat de argumentatie van verschillende ministeries, waarom een bepaald beleidsmaatregel niet of gedeeltelijk waren uitgevoerd, niet voldoende. Veel verklaringen waren gewoon standaard. Er waren ook veel rekenkundige fouten en de calculaties bij bepaalde totaalrekeningen klopten niet. Minister Rusland, die pas was aangetreden in deze functie, heeft toen aan de commissie gevraagd om wat tijd voor bepaalde exercities ", stelt Abdoel.

U kunt de brieven van de president en de minister van Financiën hier downloaden.
pdf-icon.gif brieven.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May