Bond PCS en Volksgezondheid praten vandaag
11 Mar 2014, 08:00
foto


De bond van Personeel bij de ‘s Lands Psychiatrische Inrichting praat vandaag om twee uur met vertegenwoordigers van de minister van Volksgezondheid. Het beraad van de werknemers is maandag opgeschort. Tijdens de ontmoeting zullen partijen proberen op een lijn te komen in het al maanden durend probleem.

Een groot deel van de ongeveer 450 werknemers had op 26 februari het werk neergelegd. Bij het personeel is er grote onduidelijkheid over het directieteam. Ook zijn afspraken met het toezichthoudend orgaan dat is aangesteld door de minister van Volksgezondheid niet nagekomen. Vanaf september vorig jaar ligt een 18 punten tellende nota bij het toezichthoudend orgaan. Twee afspraken met de minister van Volksgezondheid, een in januari en een in februari, zijn niet doorgegaan door diverse redenen.

Vorige week nog stelde Moederbondsvoorzitter Errol Snijders, waar de bond van de instelling bij is aangesloten, verscherping van de acties in het vooruitzicht. Intussen zijn er twee rechtszittingen geweest, waar er op een comparitie die de rechter had voorgesteld, afspraken zijn gemaakt. De ontmoeting vandaag met het ministerie van Volksgezondheid is een van die afspraken. Ook de opschorting van de acties is bij de rechter overeengekomen.

Partijen zullen op donderdag weer voor de rechter verschijnen met de uitkomst van de ontmoeting vandaag. Dan zal de rechter beslissen hoe de zaak wordt voortgezet. De patstelling tussen partijen is ontstaan nadat het toezichthoudend orgaan weigerde te praten met de bond over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst en over de knelpunten waarmee het personeel al lang kampt. De problemen bij het instituut variëren van veiligheid op de werkvloer, de behandeling van het personeel tot de ondermijning van de algemeen directeur. De bond heeft eerder het vertrouwen in algemeen directeur Dayasankar Mathoera opgezegd. Door de houding van het toezichthoudend orgaan en het opzeggen van het vertrouwen in de directeur, had de personeelsvertegenwoordiging geen gesprekspartner.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May