Bouterse belooft pensioenen in orde te zullen maken
10 Mar 2014, 18:16
foto
Leden van de BBGO bij het kabinet van de president. (Foto: Stefano Doel)


President Desi Bouterse zegt dat het probleem over de pensioenen zal worden opgelost. Hij deelt mee dat er vanaf de indiening van de petitie op 23 januari aan deze zaak is gewerkt. De Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden in Overheidsdienst (BBGO) heeft de president gevraagd om pensioenen waardevast te maken.

Bouterse zei kort voor zijn vertrek naar Chili vandaag aan zijn perschef Clifton Limburg dat hij ervan overtuigd is dat deze kwestie tot een goed einde wordt gebracht. Hij had de BBGO onder leiding van Armand Deekman meegedeeld dat de ontwaarding van de pensioenen besproken zou worden in het Tripartiet Overleg. De president heeft aan raadsadviseur Jules Wijdenbosch gevraagd om te werken aan deze zaak en samen met de bond te zoeken naar oplossingen. Er is gelijk een brief geschreven naar het Tripartiet Overleg.

Deekman heeft diverse malen publiekelijk gesteld dat hij teleurgesteld is dat er nog geen oplossing is gekomen. Bouterse merkt op dat de pensioenen in orde zullen komen. "Ik denk dat wij er samen wel uitkomen", benadrukt het staatshoofd. Na zijn terugkeer zal hij verder aandacht besteden aan de pensioenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May