Suriname lanceert Caricom-jeugdontwikkelingsfonds
10 Mar 2014, 18:00
foto
Minister Raymond Sapoen van HI vertegenwoordigt president Desi Bouterse op de Caricom-staatshoofdenvergadering. (Foto: HI)


Suriname zal bij de 25ste Caricom-staatshoofden vergadering in St. Vincent and the Grenadines het ‘Champion for Youth’ ontwikkelingsfonds lanceren. Het is de bedoeling dat de landen van de Caricom bijdragen aan dit fonds voor verdere ontwikkeling van de jeugd binnen de regio.

De vergadering duurt van 8 tot 11 maart. Minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie (HI) vertegenwoordigt president Bouterse. De delegatie keert 13 maart terug naar Suriname. Sapoen wordt bijgestaan door ambassadeur Michel Kerpens, Armand Zunder en stafmedewerkers van de ministeries van Buitenlandse Zaken en HI.

Macro-economische integratie
Op deze Inter-Sessional vergadering staan onder meer de regionale ICT agenda, de economische situatie van de lidlanden, het hervormingsproces van de Caricom en het Caricom Secretariaat en burgerveiligheid op de agenda. Andere agendapunten zijn de herstelbetalingen voor inheemse genocide en slavernij, de Caricom- Canada handels onderhandelingen, de positie van de Caricom binnen de op handen zijnde internationale conferentie over klimaatsverandering en het vonnis van het Constitutioneel Hof van de Dominicaanse Republiek betreffende nationaliteit.

De staatshoofdenvergadering wordt voorafgegaan door de 16de raadsvergadering voor Financiën en Planning (COFAP) en vergaderingen van Caricom sub-commissies. Het is de bedoeling om na te gaan welke maatregelen zullen leiden tot nationale stabilisatie en economische groei. Verdere macro-economische integratie en het creëren van condities voor het vrij verkeer van personen en kapitaal en samenwerking van het bedrijfsleven van het Caribische gebied staan centraal, meldt de voorlichting van HI.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May