Alcoa heeft nieuwe leiding regio Latijns-Amerika
11 Mar 2014, 00:00
foto
Aquillo Paolucci


Aquillo Paolucci heeft de functie van Frank Feder, de regionale president van Alcoa voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, overgenomen. Hij heeft ook de directe leiding van alle Global Primary Product (GPP) in het gebied.

Feder gaat met pensioen na een 23-jarige carrière bij Alcoa. Hij staat bekend om zijn rol bij de groei van het bedrijf in Brazilië. Onder leiding van Feder heeft Alcoa een enorme groei doorgemaakt in Brazilië. Hij werd de erkende leider van de aluminiumindustrie in de regio. Binnen het bedrijfsleven en de overheid wordt Feder gerespecteerd als een pionier op het gebied van duurzame ontwikkeling.

In een bekendmaking over de nieuwe leiding zegt Alcoa algemeen CEO, Klaus Kleinfeld, dat Paolucci gekwalificeerd is voor het regionale leiderschap van Alcoa in Latijns-Amerika. In zijn laatste 10 jaren heeft Paolucci belangrijke rollen vervuld die hem moesten voorbereiden op deze functie. Hij kent de financiële en operationele situatie in het gebied.

Paolucci heeft ook de onderhandelingen gevoerd met Newmont om de aandelen van de Alcoa in de Surgold-joint-venture over te nemen. Newmont had eerder 80% van de aandelen en Alcoa 20% in de joint-venture. Alcoa heeft al zijn aandelen in deze joint-venture verkocht aan Newmont, zodat deze nu 100% aandeelhouder is van Surgold. Met de Staat Suriname waren deze twee bedrijven in de joint-venture overeengekomen om een goudmijn op te zetten in het Nassaugebied. Suriname wordt voor 25% aandeelhouder van de op te zetten goudmijn. Eerdere studies hebben aangetoond dat er een goudreserve van zo’n 3 miljoen troy ounces (93.300 kilo) ligt in het gebied. Alcoa zou zich nu primair willen richten op zijn bauxietactiviteiten die veel uitdagingen op de markt met zich meebrengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May