Man gedood door reuzenmiereneter
09 Mar 2014, 22:30
foto


De 43-jarige Ramesh Tamesser is zaterdagmiddag waarschijnlijk gedood door een reuzenmiereneter of tamanoea. Tamesser reed met drie collega’s in de auto toen ze aan de Henry Fernandesweg de reuzen miereneter de weg hebben zien oversteken. Volgens verklaringen van de collega's zou Tamesser een houwer hebben gepakt en het dier achterna zijn gegaan met de bedoeling het te doden.

Ondertussen zou de miereneter naar een drassig gebied zijn gevlucht. De drie collega’s zouden Tamesser op hun beurt achterna zijn gegaan. Zij verklaren dat Tamesser zwaar gewond in de directe omgeving van het dier werd aantroffen. De miereneter leek in eerste instantie ook dood te zijn, maar toen de collega's dichterbij kwamen, rende het dier weg.

Tamesser had verwondingen in zijn halsstreek, armen en schouder. Hij werd per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp vervoerd. De behandelende arts constateerde dat Tamesser al overleden was. De verklaringen van de drie mannen schijnen te corresponderen met het inmiddels gepleegd plaatselijk- en technisch onderzoek verricht door de politie op de plaats van het incident, meldt de voorlichtingsdienst. Uit een ingesteld buurtonderzoek is de politie te weten gekomen dat de miereneter al enige tijd in het gebied wordt gezien. Volgens verklaringen is dit dier naar schatting twee meter lang en heeft twee kalveren gedood. Het ontzielde lichaam van Tamesser is voor sectie in beslag genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May