Badresein Sital: 'Er is helemaal geen paniek'
10 Mar 2014, 10:00
foto
Badresein Sital, voorzitter Rijstorgaan


Badresein Sital, voorzitter van het Rijstorgaan, kan zijn lach niet inhouden als hij van Starnieuws verneemt dat volgens Wierin Bishesar van de Vereniging van Rijstexporteurs en Verwerkers (VRE) hij voor paniek zaait met de richtprijs van SRD 66.50. “Laten de opkopers hun huiswerk beter maken. Want, zij zijn toch gestart met het opkopen van een baal natte padie voor SRD 65? Vanwaar ineens deze heisa dan?”, vraagt Sital zich af.

Sital meent dat de wereldmarktprijs steeds aan het veranderen is. De grote exportlanden beïnvloeden de prijs en hebben een leidende rol, die bepalend is voor andere exportlanden. Een maand terug was de situatie anders en toen kon er gesteld worden dat de richtprijs rond de SRD 55 zou blijven. De situatie is nu anders, waardoor de prijs ook gestegen is, deelt Sital mee. “Zeventig procent voor de export en dertig lokaal, is zelfs beter. Wij halen onze informatie over de prijzen daar waar de exporteurs het ook halen. Dus, waarom zouden wij ze hiervoor moeten betrekken? En bovendien hebben zij keer op keer aangegeven dat zij het Rijstorgaan niet een prijs mag aangeven en de VRE erkent het Rijstorgaan niet en heeft dit duidelijk kenbaar”, stelt Sital .

Sital besluit zijn verhaal door te stellen dat er liever gewerkt kan worden aan het brengen van een kwaliteitsproduct in het buitenland. Hoe beter het product, des te beter het gesteld zal zijn met alle betrokkenen in deze sector.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May