Ramdin bespreekt samenwerking ontwikkelingsinstanties
10 Mar 2014, 02:00
foto
Ambassadeur Albert Ramdin


Ambassadeur Albert Ramdin reist vandaag naar Haïti waar hij gesprekken zal voeren met de regeringsautoriteiten over een investeringsconferentie voor het land. De conferentie met het bedrijfsleven van de Amerika’s is gepland voor juli. Tijdens die bijeenkomst zal de Haïtiaanse president Michel Martelly het ontwikkelingsplan voor zijn land uiteenzetten.

De assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) zal daarna op Trinidad en Tobago de voorbereidingen voor de 2de Virtuel Educa Caribbean bespreken met de onderwijsminister Tim Gopeesingh. De 2de Virtual Educa Caribbean wordt op 18 tot 21 mei gehouden. De eerste editie van deze bijeenkomst is in 2012 in Suriname gehouden.

Na Trinidad en Tobago doet ambassadeur Ramdin Suriname aan om te praten met regeringsautoriteiten en het bedrijfsleven. Het onderwerp is onder andere de Americas Competitiveness Forum dat dit jaar in oktober in Trinidad en Tobago wordt gehouden. Ook zal de volgende regulieren OAS-Algemene Vergadering dat in Asuncion, Paraguay wordt gehouden van 3 tot 5 juni worden besproken.

Het centrale thema van de bijeenkomst is Development with Social Inclusion. Met de private sector wordt ‘the role of private-public partnerships in development’ besproken. Ramdin is verantwoordelijk voor beide activiteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May