KBF blij met belangstelling Onderwijs
09 Mar 2014, 08:00
foto
Een van kinderen bezig aandachtig te lezen in een boek. (Foto: René Gompers)


De 37ste editie van het Kinderboekenfestival (KBF) is achter de rug. De organisatie blikt tevreden terug. Het goede gevoel komt niet alleen door de behaalde doelen en de merkbare groei, maar ook door toenadering van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. De overheid heeft tot nu toe geen steun verleend aan het Kinderboekenfestival.

De nieuwe directeur van Onderwijs, Robert Peneux, heeft op vrijdag het festival bezocht en was heel erg onder de indruk. "Hij heeft ons voor een gesprek uitgenodigd. We kijken uit naar dat onderhoud, omdat we al eerder hebben aangegeven dat dit festival door de overheid geadopteerd dient te worden", zegt Marjorie Stakel-Telgt, algemeen coördinator van het KBF. Het gesprek zal na 15 maart plaatsvinden. De juiste datum moet nog bepaald worden.

Meer bedrijven erbij
De organisatoren van het evenement stichting Kinderboekenfestival en stichting Projekten zijn met pedagogische instituten overeengekomen om studenten in te zetten. Tot nu toe bestaat het gros van de ruim 450 medewerkers uit vrijwilligers die hun bijdrage leveren op het festival. Een bijzonder moment was ook de ondertekening van een overeenkomst met de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF). De bedrijfslevenorganisatie stelt zijn faciliteiten tot 2016 ter beschikking van het festival.

"We zijn heel blij met de groeiende participatie van bedrijven", vertelt Stakel-Telgt. "Het is mooi om te zien hoe alles gericht was op het kind. We zien ook dat ouders steeds meer participeren en veel meer boeken aanschaffen. Ze komen niet alleen omdat ze moeten meekomen, maar doen ook echt mee aan de activiteiten."
Het thema tot 2016 is 'Groeien'. In deze drie jaren wil de organisatie alle districten aangedaan hebben. Het festival is begonnen in Nickerie en gaat nu van Paramaribo naar Albina in Marowijne.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May