Tandartsen missie Apoera en Tapoeripa succesvol
09 Mar 2014, 04:00
foto
Tandartsen bezig met controle van het gebit in ressort Kabalebo.


De tandartsenmissie die gehouden is voor de dorpen Apoera, Section, Washabo (district Sipaliwini, ressort Kabalebo) en Tapoeripa (district Nickerie) is succesvol geweest. In het ressort Kabalebo zijn 399 kinderen onderzocht, respectievelijk 202 jongens en 197 meisjes. In het dorp Tapoeripa zijn er 32 kinderen en 8 volwassenen onderzocht.

Volgens tandarts Desi Lachman is de behoefte aan tandheelkundige zorg erg groot in deze gebieden. Er is veel voorlichting nodig voor het behoud van het gebit. Lachman zegt dat het heel goed zou zijn als er een permanente jeugdtandverzorger zou kunnen zijn voor het ressort Kabalebo. Voor Tapoeripa zou men kunnen pendelen, omdat er maar 45 kinderen in het dorp woonachtig zijn.

Missie herhalen
Dorpskapitein Carlo Lewis van Apoera vindt het heel goed dat de districtscommissaris het initiatief heeft genomen om de kinderen hun gebit te laten controleren. Lewis zegt dat het uitstekend is dat de jeugdigen bewust worden gemaakt van het onderhouden van hun gebit. Lewis geeft aan dat als zo’n missie herhaald kan worden in het jaar dan weet hij zeker dat de kinderen later een goed gebit zullen overhouden, want op dit moment ontberen zij tandheelkundige zorg.

De tandartsen Desi Lachman en Wesent Goerdat zijn heel blij dat zij wat terug konden doen voor de gemeenschap. Ook Rishie Djoegan heeft namens Stichting Jeugd Tand Verzorging zijn bijdrage geleverd aan dit project. Volgens directeur van dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie, Antoine Elias, heeft hij zijn vrienden bereid gevonden om het project kosteloos uit te voeren met behulp van de gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop en de districtscommissarissen. Hij is de Stichting Jeugd Tand Verzorging erg dankbaar voor de medewerking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May