NPS geeft presentjes aan vrouwen in diverse wijken
08 Mar 2014, 22:30
foto
Vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch van de NPS in gesprek met een van de vrouwen die een presentje hebben ontvangen. (René Gompers)


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft in verband met 'Internationale Dag van de Vrouw' enkele wijken aangedaan. Vrouwen in Welgelegen, Munder en het Rensproject zijn bedacht geworden met een presentje en een bemoedigende boodschap.

Onder leiding van Ruth Wijdenbosch, vicevoorzitter van de NPS, gingen de in groen gestoken groepen huis aan huis. De leden van de 'groene partij' waren niet overal welkom. Maar dat maakte niet uit. "Ik ben een revolutionair", liet een vrouw te Munder weten. "Ik wil er niks mee te maken hebben", zei ze resoluut terwijl ze haar poort dicht deed en naar de winkel liep. Over het algemeen waren de reacties op het bezoek van de NPS vrij positief.
Op veel plaatsen werden Gordon Touw Ngie Tjouw, jeugdleider van de NPS en Ruth Wijdenbosch een hart onder de riem gestoken. Er vielen zelfs brasa's op enkele adressen.
"De politieke kleur maakt niet uit", gaf Wijdenbosch aan. "Wij doen dit omdat de NPS bewust is van de bijdragen die vrouwen leveren. Heel vaak onder zware omstandigheden. Vrouwen staan aan de basis van vooruitgang."

"Het is een leerrijke ervaring" zegt Touw Ngie Tjouw. "De mensen houden je staande en doen hun zegje. We hebben elkaar bemoedigd. Het contact tussen de partij en het volk is echt nodig." Wijdenbosch voegt eraan toe dat de NPS geleerd heeft uit de fouten. "We weten dat we niet genoeg het veld op zijn gegaan, waardoor anderen hebben kunnen infiltreren. Dit is de nieuwe stijl van de NPS. De vrouwen hebben een mok met opschrift 'Un Tranga Uma' en een boodschap op een A4 als presentje gehad. Er zijn 800 presentjes verdeeld in de wijken.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May