DA91: Meer vrouwen moeten in politiek en besluitvorming
08 Mar 2014, 21:00
foto


Meer vrouwen moeten zinvol kunnen participeren binnen de politiek en besluitvorming. Suriname heeft een dringende behoefte aan een drastische koerswijziging en verbetering binnen het totaal regeerbeleid. In het bijzonder geldt dit voor maatschappelijke verandering, verbetering van de levensstandaard gebaseerd op verbeterde educatie, gezondheidszorg en armoedebestrijding.

De politieke partij DA91 is er van overtuigd dat op deze gebieden vrouwen de potentie hebben een cruciale trekkersrol te spelen. “Vrouwen hun gelijke rechten en kansen voor participatie in de politiek zijn onlosmakelijk verbonden met harmonie, vooruitgang, menselijke ontwikkeling en democratie.” DA91 legt in de voorbereidingen naar de verkiezingen van 2015 extra de nadruk op mogelijkheden voor vrouwen om vrij en volledig een openbare rol te vervullen in de politiek en het beleid te beïnvloeden.

De barrières die vrouwen ondervinden op hun weg naar volledige participatie moeten als maatschappij worden doorbroken. “We moeten ervan doordrongen zijn dat het in het belang is van de totale samenleving om het enorme ongebruikte reservoir aan capaciteit en talent van vrouwen- vrouwelijk leiderschap- volledig in te zetten.” DA 91 zegt dat de bijdrage van vrouwen aan een sterke en dynamische samenleving niet voldoende kan worden benadrukt. “Zonder een verhoogde participatie van vrouwen in de Surinaamse politiek zal een significante verandering in de maatschappij op het vlak van democratisering en armoedebestrijding uitblijven.”

Zaken zoals kinderopvang en huishouding zijn niet slechts de verantwoordelijkheid van de vrouw, zegt de politieke partij in een verklaring in verband met de viering van Internationale Dag van de Vrouw vandaag. “Er moet structureel worden gewerkt aan de bewustwording bij jong en oud, van de nog steeds aanwezige ongelijkheid en de stereotypering van genderrollen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May