Verkiezing voorzitter Jeugdparlement op 22 maart
08 Mar 2014, 15:19
foto
De eerste bijeenkomst van het nieuwe jeugdparlement. (Foto: Rene Gompers)


>b> De nieuwe voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) wordt op 22 maart gekozen. Het is echter nog onduidelijk wie en hoeveel kandidaten zullen strijden om de leiding van het jongereninstituut.

De nieuwe leden van het NJP hebben vanmiddag hun eerste vergadering belegd. Nadat enkele leden zich verkiesbaar hadden gesteld, is een motie ingediend en aangenomen voor meer bedenktijd.

Dwight Prade, Diego Vrede, Priya Sital, Jozua Tjon A Tsoi zouden in eerste instantie dingen naar de functie van voorzitter, terwijl Sanani van Throo, Conrad Acton, Vinaida Mangroo belangstelling hadden voor de functie van vicevoorzitter. Jeugdparlementariër Sarafina Naarden heeft een motie voor meer bedenktijd ingediend "in geval er nog meer leden zijn die zich verkiesbaar willen stellen." Van de aanwezige 28 leden stemden 23 voor. Toegevoegd is dat de bedenktijd geldt voor alle bestuursfuncties.

De eerste vergadering was bedoeld om de kandidaten voor de functie van voorzitter bekend te maken. Daryl Boetoe is sinds de installatie van de nieuwe NJP-leden op 8 februari niet meer actief als voorzitter. De bijeenkomst vandaag is voorgezeten door het voorlopig bestuur bestaande uit Rajiv Ramsahai, Priya Sital en Conrad Acton.

De kiescommissie blijft ongewijzigd, omdat die eerder is geïnstalleerd. De verkiezingsdatum blijft ongewijzigd. De tijd om te lobbyen is met de verschuiving ingekort. De jeugdigen hebben tot uiterlijk 12 maart 15.00 uur de tijd om na te denken over wie de voorzittershamer van het jeugdparlement zal overnemen.


Rene Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May