Breeveld ‘Instituut alleenstaande moeders’ moet verdwijnen
08 Mar 2014, 09:00
foto
Carl Breeveld


Parlementariër Carl Breeveld (DOE), vindt dat, zeker op het niveau van het parlement het gedoogd instituut van ‘alleenstaande moeders’ in snel tempo uit de samenleving moet verdwijnen. “We kunnen niet langer mee gaan met dit fenomeen dat langzamerhand wordt geïnstitutionaliseerd”, zegt Breeveld. Ook het in de samenleving vastgeroest geroep begrip, dat vrouwen moeders en vaders tegelijk kunnen zijn, vindt Breeveld een negatieve ontwikkeling. “Vrouwen zijn moeders en mannen zijn vaders. Vaders moeten hun verplichtingen op zich nemen. We moeten voorkomen dat er steeds meer alleenstaande moeders bijkomen”, zegt Breeveld

Collega Diana Poki (A Combinatie) deelt het standpunt van Breeveld dat vrouwen absoluut niet de rol van vader en moeder kunnen vervullen en de zorg voor de kinderen alleen dragen. Zij zegt dat gender vooral niet betekent rechten van de vrouw of er alleen maar strijden dat vrouwen het voor het zeggen hebben. “We hebben mannen en vrouwen nodig”, zegt zij.

Kwalijke zaak
Poki kan zich niet terug vinden in de stelling van Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP) die benadrukte dat vrouwen in het onderwijsproces een betere positie hebben dan mannen. “We moeten niet in een hoerastemming verkeren, omdat vrouwen in het onderwijs in de meerderheid zijn. Het gaat om gelijkheid, verantwoordelijkheid en waardering”. Volgens haar is het een kwalijke zaak dat er op sommige scholen niet eens een mannelijke leerkracht aanwezig is.

Assembleevoorzitter Simons zei in de spreekbeurt van Breeveld ondersteuning te vinden voor de initiatiefwet waarin wordt opgenomen dat de zorg voor kinderen niet langer wordt overgelaten aan een ouder. Deze wet zal vooral mannen verplichten mede verantwoordelijkheid te dragen voor de zorg van kinderen. Het college zal de wet indienen en behandelen.
Breeveld zegt dat het parlement intern enkele sessies heeft gedraaid over gender. Hij pleit ervoor dat deze onderwerpen ook worden voorgehouden aan politieke partijen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May