Schoolleiders volgen managementtraining
08 Mar 2014, 04:00
foto
De schoolleiders tijdens een sessie. (Foto: Minov)


Alle schoolleiders van het gewoon lager onderwijs (glo) volgen nu een management training in het gebouw van het Instituut voor de opleiding van Leraren. Na deze sessies zullen leiders van voj-scholen de cursus volgen. Aan het eind van het traject worden de leerkrachten gecertificeerd door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov)

De trainingen worden verzorgd door Iwan Tjon Sjoe Sjoe, Angela Rensch, Irene Claver-Jie Njoek Sang, Carlos Baal en Marlon Claver en vinden plaats onder supervisie van twee gecertificeerde piqped (Program to Improve the Quality of Primary Education) trainers van de IDB (Inter-American Development Bank).

Bij de training staan de competenties van leiderschap centraal: leiding geven, beleid voeren, organiseren, creëren van een lerende school, waarborgen van de kwaliteit van het personeel, begeleiden van het onderwijsproces, verbinden van mensen en organisaties, toezien op het bijhouden van de administratie en het ontwikkelen van een eigen leiderschapsvisie, meldt de voorlichting van Minov.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May