Gopal: Een belofte ingelost
07 Mar 2014, 18:00
foto
De eerste levering gesneden groenten en fruit van Gopex International NV aan Choi's.


Zeven soorten gesneden A-kwaliteit groenten voor de Surinaamse consument zijn vanaf vandaag in de schappen van Choi’s en Tulip. De verpakkingen in 650 en 350 gram gaan in de komende tijd tegen introductieprijzen naar de consument.

Bhiesnoe Gopal, directeur van Gopex International NV, zegt dat hij hiermee een belofte heeft ingelost. “Veilig en a-kwaliteit groenten en fruit, daar heeft de Surinamer ook recht op,” stelt hij tegenover Starnieuws. Ook de afnemers van zijn gecertificeerde producten zijn heel enthousiast.

Gelovig als Gopal is, heeft hij vanmorgen ook verschillende kinder- en bejaardentehuizen bedacht met zijn nieuwe producten. “Alles komt van de Almachtige en ook de minderbedeelden hebben recht op het beste.” Het bedrijf heeft op 27 februari zijn nieuwste producten geïntroduceerd. Bij die gelegenheid heeft hij ook zijn ISO-22000 certificaat ontvangen.

Het groenten- en fruitbedrijf is in het laatste stadium om zijn Global Gap Certificering te behalen. Ook het bedrijf Suriname Candied Fruits bevindt zich in hetzelfde proces. Gopal zegt dat het belangrijk is om verder te kijken naar de voedselveiligheid van de producten die op de markt komen. De wereld om ons heen stelt steeds hogere eisen aan de voedselveiligheid en als we nog mee willen spelen op die markt, moeten wij ook daar naartoe werken, zegt hij.

Zijn bedrijf is de eerste gecertificeerde onderneming met gesneden groenten en fruit op de lokale markt. “Er is enthousiast gereageerd op onze producten en het is goed te weten dat ons harde werken wordt gewaardeerd,” zegt een zichtbaar opgewonden Gopal. Van grotere Surinaamse bedrijven heeft hij al aanvragen voor leveringen liggen. Of hij de vraag aan kan? “De markt gaat bepalen waar ons limiet ligt, het is een kwestie van vraag en aanbod.”

Hij wijst erop dat de consument met zijn product waar krijgt voor zijn geld. “Hij krijgt waar hij voor betaalt, qua gewicht en qua kwaliteit.” Het Surinaamse Standaarden Bureau werkt ook naar een nationale standaard dat per augustus ingaat. De producten van Gopex zijn daarom ook voorzien van een barcode, de voedingswaarde van de groenten en fruit zijn er duidelijk op aangegeven “ precies zoals de nationale standaard dat vereist.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May