Controle en bescherming zeeschildpadden tijdens legseizoen
07 Mar 2014, 01:00
foto


Launch activiteiten bescherming zeeschildpadden
Jaarlijks worden diverse activiteiten gehouden rond het legseizoen van zeeschildpadden en andere dieren. Vrijdag zal te Braamspunt begonnen worden met de monitoring en controle van de zeeschildpadden, zegt Roy Ho-Tsoi, chef beheer afdeling Natuurbeheer, aan Starnieuws. Deze activiteit wordt gefinancierd door WWF.

Volgens Ho-Tsoi is het legseizoen begonnen eind februari en zal tot juli duren. "Bij monitoring gaat het om het tellen van zeeschildpadden die onze stranden aandoen om eieren te leggen. Bij controle gaat het om werkzaamheden die uitgevoerd worden om de dieren en de eieren te beschermen”, deelt Ho-Tsoi mee. De stranden die gecontroleerd worden zijn: Matapica, Dianastrand, Braamspunt en een drietal stranden te Galibi.

Ho-Tsoi benadrukt dat de bewustwording langzaam maar zeker op gang komt. Een aantal fasen is doorlopen en sedert 2002 mogen er geen eieren meer geraapt worden. Dit is bij wet verboden. Het probleem ligt bij individuele personen, die volgens Ho-Tsoi de eieren willen verhandelen en zo op een gemakkelijke manier aan geld willen komen. Voor de controle is het totale korps jachtopzieners te werk gesteld. Daarnaast zal de politie bijstand verlenen en tien lokale bewoners, de zogeheten zeeschildpadbeschermers, zullen ook helpen met de controlewerkzaamheden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May