Surinaamse geschiedenis vanuit nationaal concept
05 Mar 2014, 23:00
foto
Vlnr: Dew Baboeram, Stephen Small, minister Moestadja en de nationale archivaris Rita Tjien Fooh-Hardjomohamad.


De cursus Herschrijving van de Surinaamse Geschiedenis wordt vrijdag afgerond. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) spreekt nu al van een succes. De opleiding is op 24 september begonnen en is verzorgd door Dew Baboeram (Sandew Hira) en Stephen Small onder auspiciën van het Nationaal Archief Suriname en het International Institute for Scientific Research.

Moestadja zegt uit te kijken naar het vervolgtraject. Baboeram en Small waren vandaag op bezoek bij de minister. Baboeram gaf aan dat de sessies zullen leiden tot een aantal concrete stappen, onder meer, het scheppen van een kader voor bronnen publicaties, het opzetten van een redactiecommissie en het uitgeven van een boek over gender. Small heeft veel ervaring op dit gebied opgedaan in de regio en zegt dat er veel interesse is voor de eigen geschiedenis. Landen kijken volgens hem naar elkaars verschillen en overeenkomsten.

In het Ontwikkelingsplan van 2012 – 2016 is het belang onderstreept om op zoek te gaan naar de werkelijkheid van onze geschiedenis, van onze waarden en normen en van al die zaken die bepalend zijn voor ons huidige en toekomstige bestaan als natie, zegt de voorlichting van Biza. De cursus is opgezet om te helpen bij het ontwikkelen van een eigen nationaal concept voor het bestuderen en beschrijven van ons verleden, onze geschiedenis en onze cultuur, licht zij toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May