Sanches blijft koploper schaaktoernooi
05 Mar 2014, 02:00
De twee jonge debutanten Anviti Adhin en Cedric Prade. (Foto: Surinaamse Schaakbond)

Koploper Romario Sanches wist zijn leidersrol te behouden in de zevende ronde van de VCB Bank Nationale Schaakkampioenschappen 2014. Hij versloeg Immanuel Kromosoeto met aanvallend spel. De Fide Meesters Roger Matoewi en Dewperkash Gajadin zijn goed op dreef en wonnen respectievelijk van jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe en schaker van de eeuw Wim Veer.

Gajadin klimt omhoog naar de vierde plaats ten koste van Tjong Tjin Joe, die naar een gedeelde vijfde plaats terugvalt. Hij deelt de plek met Suradj Hanoeman, die van Joel Frijde won.
Debutant Cedric Prade mag na zeven rondes zijn eerste punt oppikken tegen de andere debutante Anviti Adhin.

6. CM Suradj Hanoeman 4 punt

De achtste ronde wordt woensdagavond gespeeld in het Suriname Olympic Center om 18.00 uur.

Ricardo dos Ramos (Surinaamse Schaakbond)