Sardjoe: 'Ik wacht op antwoord artsen'
05 Mar 2014, 00:00
foto
RGD-directeur Maaltie Sardjoe


De directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Maaltie Sardjoe zegt dat zoals afgesproken de leiding wacht op antwoord van de stakende artsen. Woensdag om 12 uur moet uitsluitsel worden gegeven, nadat de Vereniging van RGD-Artsen (VRA) een algemene ledenvergadering heeft gehouden. De artsen moeten aangeven of ze verder actie zullen voeren of niet. ''Ik wacht zoals afgesproken op antwoord van de artsen", deelt Sardjoe mee.

De RGD-directeur zegt er verbaasd over te zijn dat de VRA nu al een persbericht heeft doen uitgaan, waarin staat dat ze door zal gaan met de actie. ''Ik wil niet reageren op dat persbericht, omdat we formeel andere afspraken hebben. Ik zal tot woensdag om twaalf uur wachten en dan kijken we verder hoe het afloopt''.

Tijdens de gesprekken dinsdagmiddag heeft ook de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, een voorstel gedaan aan de artsen, zegt Sardjoe. Hooghart heeft volgens haar aan de artsen duidelijk gemaakt dat over de disciplinaire maatregelen er niet getwist kan worden, omdat deze al een gepasseerd station zijn. Over de andere punten mogen de artsen alsnog in overleg treden. Sardjoe zegt dat voor deze punten zeker ruim vijf weken nodig zijn. De artsen hebben op dit voorstel volgens haar geen reactie gegeven. De RGD-directeur onderstreept dat de disciplinaire maatregelen onder geen beding zullen worden teruggedraaid, omdat de artsen tegen wie deze maatregelen zijn genomen, een scheve schaats hebben gereden.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May