Suriname veroordeelt terreurdaad in Kunming, China
05 Mar 2014, 01:00
foto
Op het treinstation in de Chinese stad Kunming is een bloedige aanslag gepleegd zaterdag. (Foto: Xinhua)


Suriname veroordeelt in de strengste bewoordingen de terreurdaad in de miljoenenstad Kunming in het zuidwesten van de Volksrepubliek China. Hierbij kwamen zaterdag 29 mensen om en meer dan 140 personen raakten gewond. Op het terreinstation in Kunming hebben in het zwart geklede criminelen met messen voorbijgangers gedood en verwond.

In een verklaring spreekt het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) de hoop uit dat degenen die verantwoordelijk voor dit bloedbad zijn, hun straf niet zullen ontlopen. Het ministerie spreekt zijn diepste gevoelens van medeleven uit aan het adres van het volk en de regering van de Volksrepubliek China en aan de families van de overledenen en gewonden. "Wij roepen de international gemeenschap op om de samenwerking te verdiepen en te versterken teneinde het euvel van terrorisme met wortel en tak uit te roeien", zegt Buza.

Intussen zijn drie verdachten opgepakt. Het Chinese staatspersbureau Xinhua deelt mee dat volgens het ministerie van Veiligheid de terreurgroep uit acht criminelen bestond, onder wie ook twee vrouwen. Vier van de aanvallers zijn doodgeschoten kort na de aanslag. Er werd een klopjacht geopend op de rest van de groep. Kunming is de hoofdstad van de provincie Yunnan. De hele wereld heeft de terreuractie veroordeeld en medeleven betuigd met de direct betrokkenen en de Volksrepubliek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May