Overleg leiding en RGD-Artsen gestrand
04 Mar 2014, 19:05
foto


De leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Vereniging van RGD-Artsen hebben vanmiddag geen overeenstemming bereikt. Voorzitter Jules Cruden zegt dat de leiding van de RGD weigert om de disciplinaire maatregelen tegen drie artsen terug te draaien.

De VRA zegt dat het om een principieel punt gaat. De getroffen maatregelen zijn onaanvaardbaar voor de artsen. Over het verduidelijken van een bepaling in het CAO akkoord 2013 is wel overeenstemming bereikt. De VRA was bereid om in dit geval water bij de wijn te doen. Op haar voorstel wordt de gewenste verduidelijking in een begeleidende brief die hoort bij het akkoord, toegelicht. Wel blijft de VRA het vreemd vinden dat de verduidelijking niet in het akkoord zelf kon worden opgenomen, maar wel in de brief.

De VRA zal het beraad niet opheffen zolang de individuele maatregelen niet van tafel zijn. "Als wij disciplinaire maatregelen tegen die ene arts accepteren, dan zijn alle artsen ‘vogelvrij verklaard’ voor maatregelen van de directie. We trekken al jaren aan de bel om over het punt van de middagpoli goede afspraken te maken. Ook in dit overleg blijkt weer dat de directie niet bereid is tot overeenstemming te komen. We zijn bereid te blijven praten met de leiding van de RGD, totdat dit punt goed geregeld is", zegt de VRA in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May