Somohardjo bespreekt zorgpunten met Simons
04 Mar 2014, 17:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, voelt zich gerustgesteld. Hij had vandaag het gevraagde onderhoud met assembleevoorzitter Jennifer Simons. In de wandelgangen hebben enkele toppers van de Nationale Democratische Partij (NDP) gezegd dat PL en ABOP "uit de coalitie getrapt zullen worden als de begroting van 2014 is aangenomen".

Somohardjo om commentaar gevraagd zegt dat Simons aangegeven heeft dat het parlement moet kunnen functioneren. Er is veel werk te doen. Wanneer PL en ABOP uit de coalitie gezet zouden worden, zal het haast niet mogelijk zijn voor het parlement om te functioneren. Dit is ook geen standpunt dat ingenomen is binnen de NDP.

"Er zijn belangrijke wetten die moeten worden behandeld. Wat onze partij betreft moeten die dan eerst op de agenda komen", zegt Somohardjo. Hij noemt onder andere de anti-corruptiewet, de wetsontwerpen rond huisvesting, de begrotingssloten. Somohardjo haalt aan dat het nu al moeilijk is om quorum te hebben. Als de coalitie uitgedund wordt, zal het parlementaire werk tot stilstand komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May