RGD-artsen bepalen strategie voor gesprek met leiding
04 Mar 2014, 12:30
foto
RGD-artsen in vergadering in het gebouw van de Vereniging van Medici in Suriname. (Foto: Raoul Lith)


De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) heeft op een druk bezochte ledenvergadering vanmorgen besloten om voet bij stuk te houden tijdens het gesprek met de leiding. De artsen willen zo snel mogelijk de collectieve arbeidsovereenkomst van 2013 afronden. Zij eisen ook dat de maatregelen tegen drie artsen worden teruggedraaid. Deze zouden onterecht zijn, meent de VRA. Het onderhoud tussen de VRA en de leiding van RGD vindt om 14.00 uur plaats.

Jules Cruden, voorzitter de VRA, zegt aan Starnieuws dat het onderzoek tegen de arts Shradanand Manna niet objectief zou zijn verricht. Gevraagd is inzage in het rapport. Cruden stelt dat er ook een eigen onderzoek gedaan is, waar juist het tegendeel blijkt. De VRA vindt dat de arts niet in de fout is gegaan.

Behalve tegen Manna zijn er tegen twee andere artsen ook disciplinaire maatregelen getroffen. De VRA wil dat deze worden opgeheven. Op de algemene ledenvergadering in het gebouw van de Vereniging van Medici in Suriname, waren de artsen bijeen. Hier is de te volgen strategie besproken. De artsen hebben vanaf maandag het werk neergelegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May