Kathedrale Koorschool heeft muzikale muurschildering
03 Mar 2014, 22:00
foto


De streetart organisatie Switi Rauw is in het weekend flink bezig geweest met de plaatsing van een muurschildering op de Kathedrale Koorschool Suriname (KKS). Het ontwerp werd donderdag op de muur geplaatst en vrijdag mochten de leerlingen helpen met het schilderen tijdens de carnavalsviering op school. Zaterdag en zondag werd de schildering afgewerkt door de kunstenaars. Het idee voor het project 'Muziek om te leven' komt van Rachidi Sanches, projectcoördinator en zangcoach van de koorschool.

Dit jaar werkt Switi Rauw zoveel mogelijk met het thema 'de natuur'. Dit om te benadrukken hoe belangrijk de natuur voor ons is. De kunstenaars Ernesto Saldi, Raymill Nerkust en Joey Roberts hebben beide thema’s, muziek en de natuur verwerkt in het ontwerp. De muurschildering, waar de kinderen
ook een bijdrage aan hebben geleverd, moet het terrein van de school opvrolijken en de kinderen ook motiveren hun best te doen. Het bedrijf Varossieau N.V. heeft het project ondersteund met sponsoring van de verf.

KKS is een basisschool waar de kinderen naast de normale schoolvakken elke dag koorzang en muzieklessen krijgen. Dit is niet alleen goed voor hun muzikale ontwikkeling, maar stimuleert ook hun intelligentie en sociale ontwikkeling. De school scoort daarom ook enorm goed op de landelijke toetsen. Veel nadruk bij de muzieklessen ligt op solfège: gehoortraining en noten van blad zingen. De school is gehuisvest aan de Mgr. Wulfinghstraat 2 en telt ongeveer 100 kinderen. Klas 5 en klas 6 vormen samen het Kathedrale Jeugdkoor. Ieder jaar bestaat het jeugdkoor dus uit nieuwe kinderen. Als de kinderen geslaagd zijn stromen ze door naar de jongerengroep waar ze dan het Kathedrale jongerenkoor vormen. De koorschool zingt iedere 1e en 3e zondag en 2e zaterdag in de kathedraal. Daarnaast wordt de school ook regelmatig gevraagd voor bijzondere gelegenheden en nationale evenementen.

Dit is het eerste project van Switi Rauw voor 2014. Ook voor dit jaar zijn de plannen een aantal muren in de binnenstad van Paramaribo te verfraaien met kunst. Voor meer informatie kunt u de: Facebookpagina van de organisatie bezoeken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May