TCT wil Heritage Festival landelijk stimuleren
02 Mar 2014, 01:00
foto
Kinderen vermaken zich op het Heritage Festival. (Foto: ASP)


Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme zal het Heritage Festival landelijk stimuleren, zegt minister Falisie Pinas. Zaterdagmiddag werd het festival in het Openlucht Museum geopend door districtscommissaris Ingrid Karta-Bink. Duizenden bezoekers trokken naar Commewijne om de opening mee te maken.

Gedurende de komende dagen zullen er verschillende activiteiten worden gehouden waarbij de culturele en historische waarden van Suriname tot uiting zullen komen. ''Wij juichen het initiatief van het team toe en vinden het prijzenswaardig dat na de hoogtijdagen er toch nog attracties worden gehouden voor toeristen om het toerisme te bevorderen. Ik wil het team vragen om meer inhoud te geven aan het festival door innovatieve activiteiten aan het programma toe te voegen, naast de culturele en historische aandacht. Ik begrijp dat het team bezig is voorbereidingen te treffen in Brokopondo en Sipaliwini om ook zo een festival te houden en dat is heel erg goed'', zegt de minister. Hij vindt dat het festival in elk district gehouden moet worden.

Pinas beseft dat de organisatie ondersteuning nodig heeft en beaamt dat tot nu toe het ministerie weinig heeft ingespeeld op het festival. ''Daarom gaan wij nu samen met de organisatie na hoe we een bijdrage kunnen leveren aan het festival, zodat het vijfde groter wordt''. De minister zegt dat TCT zal nagaan in welke mate er een financiële ondersteuning kan worden gegeven. Hij zegt dat als het aankomt op de toerismesector de partner van het ministerie de private sector is. Er moet een goede wisselwerking zijn, zodat er meer gehaald kan worden uit het festival. Een van de organisatoren van het festival en districtsraadslid Marlon Budike vertelt dat de organisatie met heel veel moeite middelen heeft kunnen verwerven. ''Wij hebben twee grote sponsoren en die zijn Staatsolie en Parbo Brouwerij. De ondernemers hebben gezorgd voor de rest'', zegt Budike. Hij is er unaniem mee eens dat het ministerie kan helpen het festival tot een begrip te maken in het hele land.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May