Ondernemers in actie tegen criminaliteit
02 Mar 2014, 08:00
foto


Het Collectief van Verontruste Ondernemers vindt dat het bedrijfsleven betrokken moet worden bij de criminaliteitsbestrijding. Een van de oprichters, die in dit stadium niet bij naam genoemd wenst te worden, zegt aan Starnieuws dat ondernemers gemobiliseerd worden om zich te bundelen.

"Wij maken ons zeer ongerust over de schijnbaar steeds groter wordende golf van geweld door rovers. Regelmatig wordt Suriname opgeschrikt door lafhartige en wrede aanvallen van criminelen op hardwerkende burgers van alle lagen van de samenleving. Hierbij schijnen ondernemers een geliefd doelwit te zijn".

Afgelopen week is het echtpaar Bhageloe zwaar mishandeld. Ook de moord op ondernemers Maarten Lindveld en Hiladhenpersad Baboelal liggen nog vers in het geheugen. De ondernemers vinden dat de criminaliteit krachtig dient te worden bestreden. De recente actie van het ministerie van Justitie en Politie, ondersteund door Defensie, wordt toegejuicht. Op lange termijn zal het volgens het collectief niet effectief blijken.

Structurele aanpak
Voor een structurele aanpak van de criminaliteit dient er sprake te zijn van integrale veiligheid. Zoveel mogelijk groepen, ook die buiten de overheid, dienen te worden betrokken bij de criminaliteitsbestrijding. Het Collectief van Verontruste Ondernemers zegt bereid en in staat te zijn om een bijdrage te leveren aan de criminaliteitsbestrijding. Ondernemers en hun organisaties moeten nauwer betrokken worden bij de criminaliteitsbestrijding. Daarom wordt er gemobiliseerd om een gezamenlijk standpunt in te nemen. Dit moet ertoe leiden dat het gezamenlijk bedrijfsleven binnenkort concrete voorstellen doet aan de regering voor een nauwere betrokkenheid bij de criminaliteitsbestrijding.

"Ondernemers zijn niet vogelvrij. Wij zullen er alles aan doen om te voorkomen dat de meedogenloze daders die de zware mishandeling en/of dood van de slachtoffers op hun geweten hebben, ongestraft blijven. Moge de zielen van de vermoorde slachtoffers in vrede rusten. Heel veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden, vrienden en kennissen", zegt het Collectief van Verontruste Ondernemers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May