Grietjebiefonds verzorgt training 'job coaching' voor Wingroep
02 Mar 2014, 22:00
foto


Twaalf personen krijgen een training om jongeren uit het speciaal onderwijs en het Dankerscentrum die geen werk hebben, te ondersteunen in het vinden van een baan. Maandag begint de zesdaagse training 'job coaching'. De WINgroep zegt met deze training een bijdrage te leveren om ook mensen met een beperking kansen te bieden op een betaalde baan.

Tijdens de training leren de deelnemers hoe zij in kaart kunnen brengen wat de mogelijkheden van jongeren zijn en wat ze nog zouden moeten leren om hun kans op een (betaalde) baan te vergroten. Ook leren de deelnemers op welke manier zij bedrijven kunnen zoeken die geschikt zijn om een jongere met een beperking een baan aan te bieden.

De Wingroep stelt dat hiermee ook invulling wordt gegeven aan het Verdrag van de Verenigde Naties over de Rechten van de Mens. Hierin staat dat eenieder recht heeft op arbeid, ook mensen met een beperking.
Het Grietjebiefonds uit Nederland is reeds jaren actief in Suriname. De WINgroep en diverse organisaties kloppen regelmatig aan bij het Grietjebiefonds voor ondersteuning van activiteiten voor mensen met een beperking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May