Aandacht voor flora en fauna op World Wildlife Day
01 Mar 2014, 05:00
foto


De Afdeling Natuurbeheer van de Dienst ’s Landsbosbeheer (LBB) organiseert samen met het Jan Starke Opleidings- en Ontspannings Centrum (JSOOC) te Zanderij en de Kanaán Muloschool op 3 maart activiteiten, waarbij stil wordt gestaan bij het belang van Wildlife.

Op het JSOOC terrein zal er een presentatie verzorgd worden door de waarnemend chef Educatie en Voorlichting, A. Pherai. Ook een quiz en speurtocht, waarbij prijzen te winnen zullen zijn staan op het programma, zegt de sectie Naruurbeheerseducatie en Voorlichting van LBB.

Cites Conventie
De VN viert vanaf dit jaar wereldwijd jaarlijks World Wildlife Day op 3 maart. Voor deze datum is gekozen omdat de Cites Conventie oftewel de overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende planten- en diersoorten door verschillende landen werd goedgekeurd en getekend op deze dag, in 1971. Cites reguleert de internationale handel in meer dan 35000 soorten planten en dieren, met inbegrip van hun producten of delen daarvan.

Thans zijn 179 landen lid van deze Conventie. Suriname werd lid op 17 november 1980 en heeft zich daarmee verplicht gesteld zoals alle andere lidlanden om de internationale handel in wilde flora en fauna te regulieren voor het behoud van de biodiversiteit. Suriname is het groenste land ter wereld op een oppervlakte ca. 164000 km² en herbergt daarmee ook duizenden soorten in het wild levende planten- en diersoorten, meldt de sectie.

Tijdens de wereldwijde viering staan centraal de waarde van wilde flora en fauna, inclusief ecologische, genetische, sociale, economische, wetenschappelijke, educatieve, culturele, recreatieve en esthetische eigenschappen. De herdenking moet het bewustzijn van de veelheid van voordelen van de instandhouding verhogen en tegelijkertijd wil men stilstaan bij de dringende noodzaak aan de strijd tegen wilde planten- en dieren criminaliteit, die brede economische, sociale en milieu effecten heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May