15 Nickeriaanse jongeren opgeleid tot computerreparateur
01 Mar 2014, 03:00
foto
De geslaagden met in hun midden onder meer directeur van Jeugdzaken, John Sandriman. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


De basistraining computerreparatie van Hencomtrade, in opdracht van het directoraat Jeugdzaken in Nickerie, heeft 15 geslaagden opgeleverd. De deelnemers aan de cursus zijn voorgedragen door Stichting Sari. Trainer Cavin Groenhart heeft de jongeren theoretische en praktische kennis bijgebracht voor het repareren van computers.

Met de geleerde vaardigheden kunnen de geslaagden alvast aan de slag voor het opdoen van praktijkervaring. Kamlapatti Soeklall van Stichting Sari zei bij de certificaatuitreiking dat één van doelen van de organisatie is, de jeugd zoveel als mogelijk te helpen in het onderwijsproces.

Verschillende sprekers hebben de jongeren bemoedigend toegesproken. Hencomtrade directeur Mike Noersali heeft "het enthousiasme geproefd" bij de geslaagden tijdens hun trainingsperiode, maar merkte op dat de toepassing van het geleerde belangrijker is. “ICT wordt met de dag belangrijker, Suriname heeft goede ICT technici nodig.” Hij werd in deze gedachte ondersteund door directeur van Jeugdzaken, John Sandriman. Franky Koffy, Caricom Jeugdambassadeur noemde de geslaagden “essentiële gemeenschapspilaren.”

Na de speeches kregen Akash Poesai, Steven Blackman, Rianto Doelrakim, Rowell Kandhai, Vinay Gulraj, Gillian Kastibi, Haito Tolud, Eduard Gokoel, Akash Kamta, Shivem Mahangoo, Kavish Jagan, Roehir Sewgobind, Tarachand Raghoenandan, Lorenzo Atmopawiro en Bryan Newoor hun certificaat, meldt het directoraat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May