Langgekoesterde wens Mulo Onverdacht vervuld
28 Feb 2014, 21:00
foto
Leerlingen van Mulo Onverdacht achter de computers die geschonken zijn door de Volksrepubliek China.


Leerlingen van de muloschool te Onverdacht kunnen vanaf vandaag computeronderwijs volgen op school. De school heeft zes computers - een gift van de Volksrepubliek China - ontvangen uit handen van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. De apparaten zijn geplaatst in de nieuwe, gekoelde mediatheek, die gefinancierd is door de Surinaamse Aluminium Company (Suralco) en de onderneming Pre Camp. De giftgever zorgt een jaar lang voor gratis onderhoud.

Bouterse –Waldring zei te hopen dat de computers zullen bijdragen tot het inlopen van de achterstand in het onderwijs. “Doe je best op school, dan werk je aan je eigen toekomst en die van Suriname. De regering investeert veel in jullie, “ zei ze aan de leerlingen.

De directeur van de school, Sylia Wortel, zegt dat een langgekoesterde wens in vervulling is gegaan. “Mijn leerlingen hoeven nu niet meer naar Lelydorp of Paranam af te reizen om te werken met de computer.” Districtscommissaris Jerry Miranda was ziek en liet zich vertegenwoordigen door districtssecretaris Eric Grauwde. Grauwde riep de leerlingen op de computers goed te gebruiken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May