Twaalf maanden voor drugsbezit
28 Feb 2014, 08:00
foto


Lando B. is door rechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een geldboete van SRD 1500 of een hechtenis van een maand. Zijn jongere broer Harold B. die intussen in vrijheid is gesteld, kreeg een celstraf van zes weken onder aftrek van de tijd in voorarrest en een geldboete van SRD 100. Hij is nu vrij. Beide broers hebben de Wet Verdovende Middelen overtreden.

De politie kreeg een tip en deed op 18 december 2013 een huisonderzoek bij Lando B. Zij troffen 1400 gram marihuana aan in de kamer van Lando B. Bij Harold B. troffen zij 30 gram aan marihuanazaadjes aan. Hij beweerde dat hij gebruiker is van het spul en dat hij de hoeveelheid voor eigen gebruik had. Zijn jongere broer verklaarde dat hij van plan was om de zaadjes te verbranden, nadat hij het spul gebruikt had. Harold B. merkte op dat hij niet veel af weet wat zijn broer met de drugs doet en of hij deze verhandelt.

Volgens officier van justitie, Reshmi Rathipal, is het niet normaal dat een verdachte zo een grote hoeveelheid aan drugs voor eigen gebruik in zijn kamer in twee zakken bewaarde. Daarnaast had de politie een tip dat er op zijn locatie drugs verhandeld werd en zij troffen deze ook aan.
De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en legde de straffen op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May