Veroordeling voor oplichting en verduistering
27 Feb 2014, 16:00
foto


Naomi K. is door rechter Marie Mettendaf veroordeeld voor oplichting en verduistering. Zij kreeg in het tweede kanton een celstraf van twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk. In het derde kanton luidde het vonnis 'twaalf maanden onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht'. Mettendaf legde de straf op conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.

Naomi K. zag in oktober 2013 de kans om Eduard B. op te lichten. Zij hield hem verhalen voor dat er in Frans-Guyana veel geld te maken was in de toerisme branche. De veroordeelde woont daar. Ook liet ze een aantal personen bellen naar de benadeelde om hem te overtuigen dat er daadwerkelijk geld te verdienen viel.

Kan weinig doen
De benadeelde bejaarde gaf al zijn spaarcenten aan haar en nam een hypotheek van SRD 50.000 op zijn woning bij de bank. Hij ging samen met Naomi K. naar Frans-Guyana en opende een bankrekening. Hierop zouden de winsten gestort worden. Ook kocht Eduard B. bedden en tv-toestellen voor Naomi K., zodat gasten daar konden blijven en geld verdiend kon worden. Zij logeerde ook vaker bij de benadeelde.

De vrouw van de benadeelde merkte op dat Naomi K. met haar halsketting ervandoor ging. Zij deed aangifte tegen haar. De veroordeelde beweerde dat zij wel toestemming had en dat zij de ketting ergens verpand zou hebben. Zij heeft tot nu toe geen cent terugbetaald.
Mettendaf merkte op dat Naomi K. niet heeft verteld wat zij met de spullen en het geld gedaan heeft. Zij heeft wel bekend dat zij geld heeft gekregen van Eduard B., maar haastte zich erbij te vermelden dat zij nooit de intentie had om de oude man op te lichten. Raadsman Frank Truideman benadrukte dat zijn cliënt wel aangegeven heeft dat zij twee inkomens van Euro 1500 en Euro 900 heeft in Frans-Guyana, maar hij kon niet de bewijsstukken in handen krijgen. In haar laatste woord zei Naomi K. dat zij gezien haar situatie weinig kan doen en dat zij afhankelijk is van familie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May