Afslag naar Richelieu heet nu 'Mariënburgweg'
26 Feb 2014, 22:30
foto
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink plaatst samen met CBB-directeur John Saharie, het eerste straatnaambord voor het project Richelieu. (Foto: Biza)


Bij de afslag naar het woningbouwproject Richelieu in Commewijne staat vanaf vandaag het naambord 'Mariënburgweg'. Deze is de eerste weg in het project die een naam krijgt. Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink en CBB-directeur John Saharie hebben samen het naambord geplaatst.

Karta-Bink zegt dat straatnamen erg belangrijk zijn voor de post of het doen van andere zaken. “Denk aan de verkiezingen volgend jaar”, gaf zij aan. Zij heeft de bewoners opgeroepen zich te laten registreren bij hun CBB-kantoor, zodat hun burgergegevens kunnen worden aangepast.

Saharie zegt dat de Commissie Straatnamen hard werkt om de achterstand die er bestaat bij het geven van namen aan straten, weg te werken. Er wordt in versneld tempo gewerkt om alle projecten en buurten te voorzien van straatnamen en huizennummering. “De klacht van de nutsbedrijven over onvolledige adressen van klanten moet tot het verleden gaan behoren. Er wordt samengewerkt met de verschillende districtscommissarissen om het vraagstuk aan te pakken.”

Het gebied Richelieu telt 20 straten die binnen niet al te lange tijd een naam zullen krijgen. Er volgen nog meer projecten. Saharie noemde onder meer het project Tani, Palm Village, Militair Project en Jagtlust 1 en II die binnenkort voorzien worden van straatnamen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May