Probleem PL en Adhin nog niet opgelost
27 Feb 2014, 08:00
foto
Minister Ashwin Adhin


Pertjajah Luhur (PL) heeft nog steeds bezwaren tegen het beleid van de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. "Ook al is Robert Peneux directeur geworden van Ondewijs, is het probleem niet uit de wereld geholpen", zegt voorzitter Paul Somohardjo. Er is nog steeds geen gesprek tussen hem en minister Ashwin Adhin geweest over dit probleem.

Somohardjo zegt dat zolang het probleem niet is opgelost, PL niet voor de begroting van dit departement zal stemmen. De politieke partij heeft moeite met vervanging van prominenten door Adhin. De coalitiepartner vindt dat aan de ene kant president Desi Bouterse stelt dat Onderwijs en Volksgezondheid gedepolitiseerd zijn, maar Adhin benoemt toch partijpolitieke personen en familieleden in topposities. Somohardjo vindt dat zaken uitgesproken moeten worden. Dit was ook de afspraak die gemaakt is.

De president zei in gesprek met journalisten dat hij zeer tevreden is over het optreden van Adhin. Hij heeft alle vertrouwen in de capaciteit van de minister om het departement goed te doen functioneren. Veel zaken moeten volgens de president aangepakt worden en er zijn mensen die niet begrijpen wat met depolitiseren wordt bedoeld. Bouterse zei dat het gaat om een gigantisch ministerie, waarbij er altijd kritiek zal zijn bij het aanbrengen van veranderingen. De minister moet volgens het staatshoofd de gelegenheid krijgen om de veranderingen te realiseren die al vijftien tot twintig jaar geleden moesten plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May