Suriname Heritage festival wil meer bezoekers aantrekken
27 Feb 2014, 10:00
foto
Bezoekers van het Suriname Heritage festival vorig jaar.


Het Suriname Heritage festival dat dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden, moet veel meer bezoekers aantrekken dan de vorige jaren. Het festival in het district Commewijne begint op 1 maart en eindigt in de eerste week van april met een English Breakfast op plantage Bakki vertelt Sherida Mormon, een van de trekkers van het festival. ''Het is een evenement waarbij we streven naar het maximaliseren van cultureel erfgoed en de bewustwording daarvan'', zegt Mormon.

Volgens Mormon zijn Surinamers onvoldoende bewust van de historische waarden die het land te bieden heeft. Ook wordt weinig gebruik gemaakt van de economische potentie van culturele waarden, vindt Mormon. ''Er kan meer eruit worden gehaald. Er moet bewustwording op gang gebracht worden. Je kan uit je hele geschiedenis door middel van natuurevents en alles erom heen wel een business starten. Hierdoor wordt de toerismesector ook beter tot uiting gebracht'', meent Mormon. Ze zegt dat elk district zijn historische waarde en kracht heeft en dit goed gebruikt kan worden door touroperators middels het toevoegen van poëzie en proza.

''Wat je aanbiedt, is een ervaring op cultureel, culinair en historisch gebied. Als je deze aanvult met wat dichtkunst en verhalen over de woningen waarlangs men heenrijdt of vaart, heb je wat extra toegevoegd aan je geschiedenis, legt Mormon uit. Ze zegt dat gelukkig de ondernemers in Commewijne dit wel hebben ingezien en dus hebben ingespeeld op het komende festival. Op het programma staan culinaire evenementen, tours naar de verschillende plantages, sportwedstrijden, educatieve speurtochten, een wandelloop door Peperpot Nature Park en een family day.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May