OM: 'Wilgo Bean is door beide verdachten vermoord'
26 Feb 2014, 02:00
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in zijn repliek maandag aangevoerd dat het vaststaat dat de twee verdachten het slachtoffer, Wilgo Bean, door geweld van het leven hebben beroofd. Het gaat om Vincent G. en Robertino T. Beiden worden ervan verdacht Bean op 26 maart aan de Limesgracht, in zijn woning, vermoord te hebben. Het OM stelde dat de verdachten na kalm beraad en met voorbedachte rade te werk zijn gegaan. Het OM heeft tegen elk van de verdachten een celstraf van achttien jaren geëist.

De verdachten hadden een afspraak met het slachtoffer bij hem thuis. Vincent G. was oud bekende van het slachtoffer. Hij nam zijn vriend Robertino T. mee. Bean werd door zeventig kap- en steekverwondingen om het leven gebracht in zijn woning. Na de snode daad namen de verdachten goederen uit het huis mee. Een kapmes en een keukenmes hadden zij meegenomen en hadden die in hun bezit.

Het OM stelde dat beide verdachten steeds verschillende verklaringen afleggen. Verder hebben ze elkaar ook niet tegengehouden om het feit te begaan. Het OM vindt dat beide verdachte als medepleger aangemerkt kunnen worden en dan maakt het niet uit wie de dodelijke kap- of steekverwonding heeft toegebracht.
De raadslieden Raoul Lobo en Irene Asarfi-Lalji vinden dat hun cliënten, Vincent G. en Robertino T. geen roofmoord gepleegd hebben. Volgens de raadslieden zou er geen sprake zijn van roofmoord, omdat de verdachten niet de intentie hadden het slachtoffer om het leven te brengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May