10 maanden geëist bedreiging directeur Thakoerdien Group
25 Feb 2014, 23:20
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op de rechtszitting maandag tegen Shevin S. en Raymond R., tien maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar geëist. De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan poging tot afpersing en bedreiging van directeur Ewald Thakoerdien van Thakoerdien Group. Bij Raymond R. werd er ook een wapen en munitie aangetroffen.

Thakoerdien moest US$ 100.000 afstaan, anders zouden zijn vrouw en zoon ontvoerd worden. Shevin S. liet Raymond R. bellen naar Thakoerdien en probeerde door bedreigingen geld af te troggelen. Echter werd er niet overgegaan tot uitbetaling van het bedrag. Advocaat Benito Pick voerde aan dat zijn cliënt Raymond R. niet gebeld heeft om Thakoerdien te bedreigen. Dat is niet gebleken uit het onderzoek. Daarnaast kent Thakoerdien deze verdachte niet. Verder zou de verdachte het wapen van zijn grootvader gehad hebben en beschouwd dit als een antiek stuk.

Shevin S. was door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Het is niet gebleken dat Thakoerdien benadeeld is en de bedreigingen had de verdachte niet rechtstreeks tegen hem geuit. Hij had de mobiele telefoon van Thakoerdien gehackt, maar dit is Shevin S. niet ten laste gelegd.
Op 10 maart zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May