Zesde editie sterilisatieproject gericht op Flora
25 Feb 2014, 20:00
foto


Vijf dierenartsen zullen gedurende twee weken de honden en de poezen uit voornamelijk de wijk Flora steriliseren. Het gaat om het 6de sterilisatieproject van de Stichting Dierenbescherming Suriname. De slogan voor het project is ‘Yepi joe dagu, yepi ala dagu!’.

Hoewel het project zich dit keer richt op de wijk Flora, adviseert de Dierenbescherming alle andere hondeneigenaren om ook sterilisatie van hun hond te overwegen buiten dit project om. Vrijwilligers van de Dierenbescherming zullen in de wijk Flora mensen aanspreken die straathonden verzorgen en ze proberen over te halen tegen een minimale vergoeding deze dieren te laten steriliseren. Per hond vraagt de dierenbescherming SRD 50 om te steriliseren.

Sterilisatie van een hond of poes is een eenmalige operatie waarbij het dier onvruchtbaar wordt gemaakt. Zij krijgt dus haar hele leven lang geen jongen meer. Voor de eigenaar van het dier heeft sterilisatie financiële voordelen. Op de lange termijn betekent hoe meer gesteriliseerde dieren, hoe minder weggegooide nestjes en een kleiner aantal zwerfhonden.

Met het sterilisatieproject hoopt de dierenbescherming structureel bij te dragen aan het verminderen van het zwerfhondenprobleem in het land. Ze roept dan ook een ieder op om mee te helpen om ook de zesde editie van dit project tot een succes te maken. Het project start op 3 maart.


Aanmelden voor sterilisatie van dieren geschiedt op het projectnummer van de Dierenbescherming: 08861031
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May