Herstel eenheid belangrijkste boodschap herdenking 'revo'
25 Feb 2014, 03:15
foto
President Desi Bouterse wordt gefeliciteerd met de herdenking van de staatsgreep.


De belangrijkste boodschap die president Desi Bouterse wilde laten doorklinken bij de herdenking van 25 februari 1980 is dat de eenheid moet worden hersteld. Hij haalde aan dat er grote belangen op het spel zijn. Wapenbroeder Badresein Sital die eerder ongezouten kritiek heeft geuit op het bestuur van de Nationale Democratische Partij, zei dat een van de pilaren van 'de revolutie' was herstel van de eenheid. Ook hij benadrukte hoe belangrijk de eenheid is. Hij vroeg het publiek op te staan en de leuze van 1980 te herhalen 'united we stand divided we fall'.

Sital benadrukte dat de eenheid het bindmiddel is. Ook al heeft een land nog zoveel rijkdommen, als er verdeeldheid is, zal het succes uitblijven. Hij haalde aan dat de belangen van het volk behartigd moeten worden, "minstens van de meerderheid". Hij wees op de idealen van 25 februari 1980. In Saramacca is de verdeeldheid binnen de NDP duidelijk tot uiting gekomen. Sital is politiek leider van de NDP in Saramacca, maar ex-parlementariër Robby Malhoe is belast met de coördinatie. Binnen de structuren van de NDP in het district is er deining ontstaan hierover.

Bouterse zei dat de eenheid terug moet komen, om doelen die gesteld zijn te kunnen realiseren. Er moet vertrouwen zijn in elkaar en in het land. De president merkte op dat de mens de belangrijkste hulpbron is. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan onderwijs en volksgezondheid. Er zijn 331 lokalen gebouwd in de afgelopen periode en met mediatheken en educatiecentra opgeteld, komt hij op 531. Kinderen en ouderen hebben vrije geneeskundige behandeling. De president merkte nogmaals op dat mensen die kunnen bijdragen, moeten helpen om al de zaken die gerealiseerd worden, mede te betalen. Hij haalde aan dat de ontwikkeling van het land versneld ter hand wordt genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May