President vraagt bijdrage volk voor ontwikkeling
24 Feb 2014, 01:00
foto
De powerplant van Staatsolie te Tout Lui Faut.


President Desi Bouterse zal op 28 februari de 34 megawatt plant van Staatsolie te Tout Lui Faut in gebruik nemen. In juli zal ook het eerste zonnepanelenpark in gebruik worden genomen. De regering heeft volgens Bouterse een miljard gestopt in de energiesector. Het wordt volgens hem tijd dat het volk zijn bijdrage ook moet leveren. Het geld komt niet uit de lucht vallen, legde de president uit op een vergadering in Tammenga zaterdagavond.

De president benadrukte dat 'de kleine man' niet getroffen zal worden met de maatregelen die genomen zullen worden. Degenen die wel een bijdrage kunnen leveren, zullen dit moeten doen. Bouterse legde uit dat zonder energie geen ontwikkeling mogelijk is. Deze zijn gekoppeld aan elkaar. De maatregelen die genomen moeten worden, zullen goed uitgelegd moeten worden aan het volk. Bouterse zei dat er genoeg programma's zijn daarvoor.

Bouterse deelde mee dat de inkomsten uit de goudsector enorm teruggelopen zijn op de internationale markt. In 2012 is er US$ 167 miljoen ontvangen uit de goudsector. De verwachting is dat dit jaar maximaal US$ 55 miljoen in de staatskas zal vloeien. Dat is US$ 112 miljoen minder. De president legde uit dat regeren vooruitzien is. Er moet veel gedaan worden om zaken in orde te maken. Als er een ziekenhuis in Wanica moet komen, een tramverbinding met Para, huizen moeten worden gebouwd, dan moet het geld van ergens komen. Ook de fabriek om prefab huizen te bouwen is zeilende. Het volk moet volgens Bouterse mede verantwoordelijkheid dragen en een bijdrage leveren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May