Iamgold in zwaar weer
23 Feb 2014, 11:00
foto


Op 19 februari heeft Iamgold zijn officiële jaarcijfers van 2013 en het vierde kwartaal van 2013 (Q4) in Toronto, Canada gepresenteerd.

Uit de financiële rapportage blijkt dat Iamgold bezig is met een streng cost cutting programma om zo het hoofd boven water te houden. Steve Letwin, president en CEO, laat in een toelichting weten: "De daling van 27% in de goudprijs heeft uitdagingen gecreëerd voor de goudindustrie en voor ons bedrijf. De lagere prijs beïnvloedt veel belangrijke gebieden van ons bedrijf, met inbegrip van onze financiële resultaten, de mijnplannen en bijbehorende reserves en middelen, evenals onze kosten en de waarde van de activa. De proactieve stappen, ik bedoel inbegrepen balanceren van onze kostenstructuur in het licht van een lagere winst en productie niveaus en daardoor de kosten te verminderen met US$ 125 miljoen heeft onder andere bijgedragen tot het verslaan van onze kosten begeleiding, gericht op de productie hogere waarde van erts. Dit hebben we bereikt met behoud van onze liquiditeit door het verlagen van de geplande kapitaaluitgaven en schorsing van het dividend.

In het vierde kwartaal van 2013 zijn de prognoses van de voortzetting van relatief vlakke goudprijzen en de druk op de winst, alleen maar toegenomen. Desondanks bleef Iamgold winstgevend in 2013, met uitzondering van activa afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen. De Vennootschap sluit het jaar 2013 af met een liquiditeit van meer dan US$ 1 miljard in contanten, edelmetaal en niet opgenomen kredietfaciliteiten, aldus de CEO van Iamgold. (zie grafiek)

Vaststaat dat het aandeel Iamgold één van de slechtst presterende goudmijn aandelen (worst performing gold mining stock) van de laatste 2 jaar is gebleken.


mr. Ramesh Malahe
pdf-icon.gif Grafiek_Iamgold_2012-2014.jpg                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May